Welkom

Theo EmkeMijn naam is Theo en ik ben de maker van deze site. Jaren geleden zijn mijn broers Gerard en Frans gestart met speurwerk naar de voorouders van de familie Emke. Ik heb hun zoekwerk voortgezet en me daarbij niet beperkt tot de familienaam Emke. De generatie van mijn moeder, Beukman, heb ik in kaart gebracht.

Ook de voorouders van mijn vrouw, van Wely en van Deene, heb ik opgezocht.

Verder heb ik wat voorouders van mijn kleinzoon verzameld:
familie Kool, van Zuilen, Kramer en Bakker.

EMKE in Nederland

In Nederland zijn de dragers van de familienaam Emke allemaal familie van elkaar en zij vinden hun oorsprong in Duitsland in de plaats Drantum bij Emstek, waar de boerderij “Hof Emke” staat. Dit kun je lezen op mijn website onder tabbladen Achtergrond: Laatste nieuws, Hannekemaaier en Cloppenburg.

Mijn onderzoek heeft zich vooral gericht op de Amsterdamse tak. Maar veel Emke's woonden in Uitgeest en zijn van daaruit naar het Zuiden van Nederland gekomen: Putte, Bergen op Zoom, etc. Van de Uitgeestse tak heb ik  een stamreeks gemaakt. Kijk hiervoor naar:  >>Emke's in Uitgeest<<

De stamboominformatie op deze site is beperkt tot een aantal stamreeksen.
Mijn hele verzameling kun je vinden op: http://gw.geneanet.org/temke_w
Houd er wel rekening mee, dat hierop nog levende personen niet worden getoond. Familieleden en genealogievrienden kunnen bij mij een gastlidmaatschap krijgen. Dan zien ze alles en ook het vele historische fotomateriaal dat ik verzameld heb. Stuur mij een mail met het verzoek voor >>gastlid op Geneanet<<.

Duitsland

Van mijn beide ouders komt de familie uit Duitsland.
Emke(n), Embke(n), Emcke(n), Ehmke(n), Immeken. Beukman, Böckman(n).

>>Nach Seiten Deutschland<<

Theorama

 Bertus Ronteltap, mijn leraar geschiedenis op het gymnasium, zei vaak:
"We moeten dit zien in het raam van deze tijd."

In het woord Theorama zit het Griekse woord 'horama': schouwspel. Het Nederlandse woord raam is hier niet van afgeleid, maar de associatie is er.
Voor mij is daarom Theorama: de blik op voorouders door het raam van Theo.

Met dank aan...

Ik bedank iedereen die me enige wijze heeft geholpen bij het aanleggen van de diverse verzamelingen en uitgaven:
Evelien Albrink, Frank Bakkum, Louis Beukman, Tiny Beukman, Henny Bootsman, Rob Dix, Erik Emke, Frans Emke, Franz Emke (DE), Gerard Emke, Joost Emke (Heiloo),  Kees Emke, Ludger Emke (DE), Rie Emke, Bob Gale, Ronald Geurts, Rudolf van Glansbeek, Anneke Huijskens-Luijten, Louis Jonker, Henk Post, Rutger van Santen, Corrie Sijtstra, Jolanda Stembert, René Stembert, Jan van Treuren, Eef Verhagen, Margreet Visser, Monique Walst, Bieneke van Wely, Carlo van Wely, Daniel Zeeman (AU), Ali Zuurbier­ Turkenburg, en wie ik nog vergeten ben.


 
La mort n'est pas une absence, mais une différence de présence.

laatste keer bijgewerkt: 17-05-17

naar begin van deze pagina

Emke

CA Emke

Cornelis Emke 1855-1919

AM Kastermans

Alida Kastermans 1862-1934

FPF Beukman

Felix Beukman 1849-1921

A Hulscher

Aagje Hulscher 1856-1917

 

© 2011 Theo Emke